Massage har en række fordeleMassage har en række fordele

Massage har en lang række af gavnlige og dokumenteret fordele, som du vil opleve, hvis du får massage med jævne mellemrum.

Mange vælger desværre at nedprioritere massage behandlinger, da det både er dyrt og tidskrævende at gå til en professionel massør flere gange om måneden.

Der findes heldigvis en række gode alternativer du kan benytte til, at få massage med jævne mellemrum uden det tager alverdens tid.

Et godt alternativ til professionel massage kunne f.eks. være en massagepistol, da den både giver en effektiv og dybdegående massage.

Vi vil i dette indlæg komme ind på, fire fordele du vil opleve ved at få massage med jævne mellemrum, og du vil måske blive overrasket over, hvilket fordele du vil kunne opleve ved at få massage.

Reducer stress, depression og angst

Der er rigtig mange mennesker der lever med stress, depression og angst, men det kan massage med jævne mellemrum være med til at reducere.

Massage giver en afslappende følelse i hele kroppen, og derudover så bliver stresshormonet kortisol også reduceret med massage.

Massage med jævne mellemrum er også med til at øge niveauet af dopamin og serotin, som begge har en positiv effekt på depression og angst.

Forebyg, reducer eller undgå smerter

Massage er godt til at løsne op i muskelspændinger og myoser, hvilket kan være med til at forebyg, reducer eller undgå smerter i kroppen.

Som en side gevinst så øger massage også blodcirkulationen, hvilket givere hurtigere restitution, så du hurtigere kommer dig over en skade, eller hvis dine muskler er ømme og trætte efter en træning.   

Yderligere så vil massage også minimere inflammation i musklerne, så du ikke får ømme og trætte muskler efter et træningspas.

Sænker dit blodtryk

Ved at få massage med jævne mellemrum vil du kunne reducere dit blodtryk, hvilket også hænger sammen med, at massage reducere stresshormonet kortisol i kroppen.

Derudover giver afslapning og velvære også et lavere blodtryk, da du automatisk vil være mindre stresset.

Så hvis du døjer med forhøjet blodtryk, så kan du måske sænke dit blodtryk til et mere passende niveau uden at bruge medicin.

Det er dog vigtigt at holde styr på ens blodtryk, og du bør derfor altid være i dialog med egen læge om, hvorvidt massage er tilstrækkeligt behandling til at sænke blodtrykket.

Bedre immunforsvar

Stress har en negativ indflydelse på vores krop og hermed også vores immunforsvar.

Du er altså ekstra udsat for, at blive syg når du er stresset, og har mindst tid til at være syg.

Som vi også tidligere har været inde på, så reducere massage niveauet af stresshormonet kortisol i kroppen, hvilket har en positiv indflydelse på dit immunforsvar.

Ved at få massage med jævne mellemrum kan du minimere chancen for at blive syg.

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol