Lindre dine ømme muskler efter træning


Lindre dine ømme muskler efter træning

Det er helt normalt at have ømme muskler efter en hård omgang træning! Især hvis du har givet den hele armen til fitness, træning eller på en løbetur. Det betyder nemlig, at træningen har været hård og effektiv. Problemet kan være at smerter og ømme muskler kan påvirke fysiske aktiviteter i hverdagen eller din næste træning. Læs mere om hvorfor dine muskler bliver ømme, samt hvilke produkter der kan hjælpe med at lindre ømheden her i artiklen.

Hvorfor bliver muskler ømme efter træning?

Ømhed i musklerne opstår når du:

  • Trænet med større belastning end du plejer.
  • Har været fysisk aktiv på en anden måde end normalt.
  • Trænet i længere tid end du plejer.

Årsagen til hvorfor muskelømhed opstår er forsat ikke kendt. Der er to forklaringsmodeller, som virker sandsynlige.

1. Der sker små mikroskader i musklerne, når de udsættes for en større belastning end normalt. Mælkesyre dannes, når belastning er hårdere end det musklerne og kredsløbet kan honorere.

2. Der kommer ikke nok ilt til musklerne under træning i forhold til den belastning, de udsættes for. Det gør at der dannes mælkesyre i musklerne, hvilket kan medføre at musklerne bliver ømme.

Ømhed i musklerne går over af sig selv og dermed ikke farligt. Hvis du gerne vil have hjælp til at lindre smerterne eller ømheden i musklerne, kan du prøve at købe en af nedenstående produkter.

Anvend varmecreme til dine ømme muskler

En varmecreme er en creme, du kan påføre på huden, hvorefter den trænger ind i muskler og led, hvor den lindrer ømhed. Hvis du har ømme muskler eller led, kan du hurtig føle en lindring af smerter. Du kan anvende en varmecreme før og efter træning, eller andet fysisk arbejde i hverdagen. En varmecreme har en effekt ca. i 3 – 4 timer. Et billig sportspleje produkt der kan hjælpe mod ømme muskler og led.

Anvend en massagepistol til dine ømme muskler

En massagepistol er et nyere produkt, der er blevet rigtig populært her i Danmark. Produktet har til formål at du selv kan give en god dybdegående massage. Det er samtidig en billigere løsning end at skulle gå til professionel massør.

En massagepistol kan hjælpe med at mindske muskelømhed og smerter, samt reducerer muskelstress og øge blodcirkulationen til kroppens muskler. 

Anvend en infrarød lampe til dine ømme muskler

En infrarød lampe udsender infrarødt lys og varme, der giver en lindring af spændte og ømme muskler, da strålerne trænger ind i huden og øger blodcirkulationen. Udover at hjælpe med at lindre ømme muskler, kan infrarødt lys styrke kroppens immunforsvar og velvære.

Infrarødt lys er uskadeligt og er ikke farligt for kroppen. Infrarødt lys må ikke forveksles med solens farlige UV stråler eller de lysbrølger der findes i et solarium.

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol